Danes praznuje Občina Kozje

8:01

Danes praznuje svoj praznik Občina Kozje. Osrednja prireditev bo ob 17. uri na gradu Podsreda ter bo v znamenju podelitve občinskih priznanj. Občinski zlati grb bo prejel Zavod za šport, izobraževanje, kulturo in turizem Kozjansko, ki med drugim pripravlja poletne počitniške tabore za otroke iz vse Slovenije.

Srebrni grb bo podeljen prizadevnemu vinogradniku Jožetu Mramorju s turistične kmetije ter bronasti Katji Sinkovič, ki se ukvarja s predelavo mleka. Denarno nagrado namenjajo letos gasilskemu društvu Podsreda in moškemu pevskemu zboru iz Kozjega. Na današnji prireditvi bo slavnostna govornica županja Milenca Krajnc, ki bo predstavila utrip občine:

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Pridobitev je še veliko, med drugim je bila v naselju Šonovo zgrajena čistilna naprava za odpadne vode. Marsikaj pa bi bilo lahko boljše, meni županja:

V kulturnem programu bosta nastopila moški pevski zbor Kozjanski park iz Kozjega ter zbor Osnovne šole Kozje. – Kozje praznuje občinski praznik v spomin na prvo pisno omembo kraja, kar je bilo leta 1016.

BJ

kozje trg 2018Središče Kozjega. Na levi strani fotografije je sedež občine.

 

 

 

Deli