Dedek Mraz bo v Šaleški dolini razdelil 2.000 daril

7:14

Dedek Mraz bo imel letos v Šaleški dolini polne roke dela. Danes ob 17. uri bo obiskal otroke na praznično okrašenem Titovem trgu, nato pa bo opravil vsaj še 100 obiskov, na katerih bo prinašal veselje različnim generacijam. Med najmlajše bo razdelil skoraj 2.000 daril, za katere so denar prispevale občine Šoštanj, Šmartno ob Paki in Velenje, s svojimi donacijami so pomagala tudi nekatera podjetja.

Dedka Mraza v Šaleško dolino že 70 let zapored vabi Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje. Dobri mož bo na 24 prireditvah do prihodnjega torka razdelil skoraj dva tisoč daril otrokom, starih od 3 do 6 let. Malčki iz občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki bodo prejeli slikanico Neže Maurer z naslovom Ti si moje srce, poleg tega bo v njihovih paketih še kakšno presenečenje. Mož s sivo kučmo, z belo brado in zvrhanim košem bo obiskal tudi odrasle v domovih za starejše, varstveno delovnih centrih. Seveda pa bodo njegovega obiska najbolj veseli tisti v vrtcih in osnovnih šolah. In kako pridni so bili letos otroci?

Dedek Mraz pravi, da moramo odrasli prisluhniti otrokom, jih pridobiti na svojo stran in jih nežno usmerjati na pravo pot.

TS
Foto: Ksenija Mikor

Dedek mraz čb