Devetsto na poletnem odru

14:12

Na poletnem odru pri Vodnem stolpu bo ob 20-ih 30 premiero doživela odrska predstava Devetsto. To je dramski monolog italijanskega pisatelja, muzikologa in filozofa Alessandra Baricca o genialnem džezovskem pianistu, ki se je rodil na čezoceanskem parniku, na katerem je tudi odrasel. V monodrami se predstavlja celjski igralec in gledališki pedagog Kristian Koželj. 

devetstoVznemirljiva in pretresljiva monodrama govori o prijateljstvu, umetnosti, izgnanstvu ter o svetu, ki ga ni več. Postavitev, ki jo je pripravil Kristian Koželj s soustvarjalci, se sprašuje, ali je tragično, da je genialni pianist vse svoje življenje preživel na ladji, na kateri se je rodil ter se nikoli izkrcal. Ali je ta svet, po katerem hodimo, to kopno vse, kar obstaja, ali je tisto, kar je bistveno, res nekje drugje, se sprašuje Kristian Koželj.

 Poleg Koželja v glavni vlogi in pianista Aljaža Šumeja so pri predstavi sodelovali še Janez Valjavec kot igralski mentor ter Denis Kresnik, mojster luči. Ponovitev predstave bo 1. septembra na Malem odru Slovenskega ljudskega gledališča Celja.

BGO

banner-ntrc-martinovanje

Deli