Direkcija išče projektanta za šentjursko obvoznico

13:25

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je v začetku meseca objavila razpis, s katerim bo iskala projektanta, ki bo izdelal projekt za izvedbo del za navezovalno cesto Dramlje–Šentjur. Šentjurčani so tako korak bližje cestni povezavi, za katero si na tamkajšnji občini prizadevajo že vrsto let.

_MG_9802
Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci

Začetek ideje o navezovalni cesti Dramlje–Šentjur, ki je predvidena od avtocestnega priključka Dramlje mimo Primoža, Kamenega in vodi proti glavni cesti pri Šolskem centru Šentjur, sega v leto 2004, ko je bila opredeljena v dodatnem programu nacionalnega programa gradnje avtocest. Konec leta 2018 so Šentjurčani dobili sklep o potrditvi investicijske dokumentacije. Pristojna direkcija sedaj išče projektanta, ki bo izdelal projekt za izvedbo del za navezovalno cesto. Župan mag. Marko Diaci pravi, da gre za zahteven projekt, ki predvideva pokriti vkop, premostitvene objekte, tunele … Zaradi zahtevnosti gradnje je visoka tudi ocenjena vrednost naložbe. Ta je trenutno ocenjena na kar 90 milijonov evrov.

Občina Šentjur si želi, da bi država gradnjo ceste uvrstila v finančno perspektivo 2021-2027. Šentjurski župan je prepričan, da bi tako imenovana šentjurska obvoznica celotnemu Kozjanskemu in Obsotelju omogočila večji razvoj, hkrati pa bi razbremenila gnečo skozi središče mesta.

Da tranzitni promet ne bi vodil skozi Šentjur, je Diaci po izgradnji avtocestnega odseka Podlehnik-Gruškovje republiško družbo za avtoceste pozval k omejitvi tovornega prometa skozi občino. Tam sedaj velja prepoved tranzitnega prometa tovornih vozil, težjih od sedmih ton in pol.

TS
Foto: GrupA

_MG_9857
Bodo kolone vozil, ki se ob prometnih konicah vijejo čez Šentjur, manjše po gradnji navezovalne ceste Dramlje-Šentjur?