Do leta 2021 prosilcem 110 neprofitnih stanovanj

V novem razpisu Nepremičnin Celje tudi sedem arhitekturno prilagojenih stanovanj za invalide

8:03

Družba Nepremičnine Celje bo do leta 2021 na podlagi včeraj objavljenega razpisa dodelila najmanj 110 neprofitnih stanovanj. Del stanovanj za oddajo prosilcem, ki bodo izbrani na razpisu, je predviden tudi v novi stanovanjski soseski v Dečkovem naselju.

Primož Brvar, direktor družbe Nepremičnine Celje
Primož Brvar, direktor družbe Nepremičnine Celje

Večino, 80 stanovanj, bodo Nepremičnine Celje dodelile prosilcem, ki niso zavezani k plačilu lastne udeležbe, dvajset pa prosilcem, za katere je to pogoj v razpisu. Osnovni pogoj sicer je, da ima prosilec na dan oddaje vloge stalno prebivališče v Celju.

“Takšno razmerje med tipi prosilcev je zaradi dosedanjih izkušenj pri razpisih za neprofitna stanovanja.  Praviloma ena tretjina je takih, ki so zavezani k plačilu lastne udeležbe, kar pa se jim za obdboje najema poračunava pri sami najemnini”, je povedal Primož Brvar, direktor Nepremičnin Celje:

V okviru razpisa bo dodeljenih tudi sedem arhitekturno prilagojenih stanovanj za invalidne osebe. In v katerih delih Celja bodo dodeljena stanovanja prosilcem?

“Stanovanja so razpršena 385 stavbah v mestu. Stanovanja bomo oddajali glede na to, kako bo najemodajalci izpraznili stanovanja, za del stanovanj pa pričakujemo, da jih bomo lahko oddali v naši novozgrajeni soseski DN 10, za katero smo pridobili evropska sredsta.

V novi soseski bo del stanovanj namenjen tudi mladim in mladim družinam, za katere bodo v Nepremičninah Celje pripravili poseben razpis prihodnje leto, prav tako v prihodnje načrtujejo tudi razpise za oskrbovana in službena stanovanja.

Kljub novemu razpisu za neprofitna stanovanja bo med dvesto in tristo ljudi za rešitev stanovanjskega vprašanja v obliki neprofitnega najema moralo počakati novo priložnost oziroma nov razpis.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli