Dobro sodelovanje občin pri gradnji kolesarskih povezav

Tudi župan Občine Štore upa, da se bodo proti Celju in Šentjurju kmalu lahko peljali bolj varno

9:18

Za uspešno izvedbo projektov, kot je gradnja kolesarskega omrežja v regiji, je poleg zagotavljanja finančnih virov pomembno tudi dobro sodelovanje tako občin z državo, kot sodelovanje med občinami. To se je izkazalo tudi ob sobotnem odprtju novozgrajenega odseka Tremerje – Rifengozd na bodoči kolesarski povezavi Celje – Laško.

Stisk rok županov in predstavniko državne direkcije za ceste kot simboličen dokaz dobrega sodelovanja laške in celjske občine ter DRSI pri projektu kolesarske povezave.
Stisk rok županov in predstavniko državne direkcije za ceste kot simboličen dokaz dobrega sodelovanja laške in celjske občine ter DRSI pri projektu kolesarske povezave.

Uspešno sodelovanje z Mestno občino Celje pri tem projektu je ob sobotnem slavnostnem dogodku poudaril župan Občine Laško Franc Zdolšek.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

“Mislim, da smo sodelovali zelo korektno. Mi smo sicer bili pobudniki in nosilci tega projekta, tudi pri pridobitvi gradbenega dovoljenja, občina Celje pa je potem zelo kooperativno sodelovala in se jim  za to zahvaljujem. Dejstvo je, da je tale brv v tem trenutku večjega pomena za Občino Laško kot Mestno občino Celje, vendar sinergija obeh bo prispevala k boljšemu življenju in razvoju na celotnem območju. “

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je povedal, da občina zelo dobro sodeluje z vsemi občinami v celjski subregiji in celotni Savinjski regiji.

“Sploh kolesarske povezave so takšni projekti, kjer je treba sodelovati, saj se kolesarske steze ne končajo na občinskih mejah. Veselimo se že prihodnjih kolesarskih povezav, tako v smeri Šentjurja, Vojnika, Dobrne itn. Na dobro sodelovanje kaže tudi dejstvo, da smo se v osmih občinah dogovorili za enoten sistem izposoje koles Kolesce in upam, da se bo v prihodnjih letih pridružila še kakšna. “

Od dobrega medobčinskega sodelovanja pri gradnji regijskih kolesarskih povezav si v prihodnje veliko obeta tudi župan Občine Štore Miran Jurkošek, ki se je v soboto na prizorišče odprtja pripeljal v garderobi primerni dogodku, torej v kolesarski opremi.

Župan občine Štore, Miran Jurkošek (levo) , se je odprtje novega kolesarskega odseka Tremerje - Rifengozd in brvi pripeljal v kolesarski opremi.
Župan občine Štore, Miran Jurkošek (levo) , se je odprtje novega kolesarskega odseka Tremerje – Rifengozd in brvi pripeljal v kolesarski opremi.

“Če se le da takšne otvoritve, kot je na primer kakšnih peš poti, pridem z nahrbtnikom in v gojzerjih. Ta otvoritev je zelo pomembna ne samo za Celje in Laško, ampak tudi za nas v Štorah. Kot je znano, smo zelo dejavni pri projektu državne kolesarske poti Celje – Štore – Šentjur in upam, da bo v letu 2021 ali 2022 zgrajena tudi ta povezava.

Glede na to, da je načrtovanih še veliko kilometrov novih kolesarskih povezav, bo sodelovanje občin v prihodnje še kako pomembno.

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

Deli