Društvo Henrik Peternel Celje praznuje

8:57

Čebelarsko društvo Henrik Peternel Celje letos praznuje 140 let delovanja. Častitljivo obletnico bodo v soboto v celjskem Narodnem domu proslavili s slavnostno akademijo. V društvu so posebej ponosni na sodelovanje pri projektu Medeni zajtrk, na svoj pašni kataster na območju Celja in Štor, društvo pa že aktivno razmišlja o projektih za prihodnje.

Ob 140 letnici delovanja je predsednik društva Peter Gradišnik najbolj ponosen na sodelovanje pri projektu Medeni zajtrk, ki letos traja že deseto leto. Vsa ta leta člani društva obiskujejo šole in vrtce, podarjajo med ter najmlajše poučujejo o pomenu čebel in čebelarstva za naš ekosistem. Društvo Henrik Peternel Celje pa je bilo tudi eno izmed prvih v Sloveniji, ki je uredilo svoj pašni kataster pri Čebelarski zvezi Slovenije, ki aktivno deluje še danes.

Celjsko čebelarsko društvo pa se sooča tudi z nekaterimi težavami, največji problem imajo s pridobivanjem novih mladih aktivnih članov. Društvo šteje 85 članov, a najbolj aktivni so tisti najstarejši, pravi predsednik društva Peter Gradišnik:

 

V društvu Henrika Peternela Celje imajo velike načrte za prihodnost. V prihodnjem letu želijo v okolici čebelarskega doma v Zagradu urediti čebelarski park z medovitimi rastlinami.

EP

Foto: SherpaCebelarji Celje 0016