Družina, ki je doživela tragedijo, potrebuje pomoč

9:58

Mlado družino iz Vojnika je jeseni prizadela huda tragedija. Gre za družino Janc-Zidanšek, z dvema majhnima otrokoma. Mama Aleksandra je odšla nekega večera v kletni prostor in ko se je vrnila, je našla dolgoletnega življenjskega sopotnika mrtvega. Družina živi v več kot sto let stari, povsem dotrajani hiši, ki jo je zadnja leta počasi obnavljala. Zadnja prenovitvena dela je prekinila smrt, družina pa zato živi v človeka nevrednih razmerah.

V Vojniku ter tudi širše, so se zato dobri ljudje povezali v poseben odbor. V njem so predstavniki krajevne skupnosti in občine, župnijske Karitas, krajevne organizacije Rdečega križa, strokovnjak gradbene stroke ter poslanec Aleksander Reberšek z Vranskega. Tega je družinska prijateljica prosila za pomoč, ker ima pri človekoljubnih akcijah, že izkušnje. Med člani odbora, je predsednica krajevne skupnosti Lidija Eler Jazbinšek, ki je učiteljica Osnovne šole Vojnik:

Finančno pomoč je mogoče nakazati na račun Škofijske karitas Celje.

Za rešitev stiske družine iz Vojnika, potrebujejo gradbeni material, izvajalce, notranjo opremo in finančna sredstva.

Za pomoč družini iz Vojnika, bo v soboto ob 17. uri dobrodelni koncert, ki bo v lokalu Cafe-cafe v Arclinu. Med njim bodo zbirali prostovoljne prispevke.

BJ

Foto: GrupA

Finančno pomoč za mlado družino iz Vojnika, je mogoče nakazati na račun Škofijske Karitas Celje. Številka računa za nakazila je TRR: SI 56 0510 0801 5567 619, sklic: 29380, namen: Vojnik, stopimo skupaj, koda: CHAR. Navedba sklica je obvezna!

Izvajalci in donatorji materiala in opreme, za pomoč mladi družini iz Vojnika, lahko pišejo na elektronski naslov: [email protected] (mobi: 041 677 685).

IMG_8774

Deli