Državne ceste letos niso pozabljene

12:04

Na Solčavskem opravlja država letos obsežna dela na cestah, sanira pa tudi tamkajšnje plazove. Letos so na vrsti cesta med Solčavo in Logarsko dolino ter deli turistične Solčavske panoramske ceste. Solčavsko, ki je nasploh izrazito turistično območje, se doslej s svojimi državnimi cestami ni moglo ravno pohvaliti.

»Upam, da bo država na Solčavskem tudi v prihodnje toliko vlagala,« pripominja županja Katarina Prelesnik. Gre za občino s komaj petsto prebivalci ter razmeroma velikim območjem. Njena najpomembnejša cesta je med Solčavo in turističnim biserom Logarska dolina. Država bo do začetka oktobra povsem dokončala dela na tej cesti, kjer je letos na vrsti preplastitev več kot štirih kilometrov cestišča. Tam je država vložila 1,9 milijona evrov.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

V slabem stanju je Solčavska panoramska cesta, kjer je bila dokončana v začetku poletja 1,2 milijona evrov vredna modernizacija odseka proti Podolševi. Gre za 1,3 kilometra dolg odsek. Na tej cesti sta trenutno izvajani še sanaciji ene od brežin ter plazu. Še ena sanacija plazu bo od druge polovice tega meseca, vse tri pa bodo stale blizu en milijon evrov.

Država letos ni pozabila tudi na cesto iz Logarske doline na Pavličevo sedlo, kjer je mejni prehod z Avstrijo. Na tej cesti sta letos na vrsti sanaciji dveh plazov. Prvo država že opravlja, dokončana pa naj bi bila novembra. Za sanacijo drugega plazu ob isti cesti, država izvajalca še išče. Dela naj bi bila začeta še letos. Obe naložbi bosta stali okoli 2,3 milijona evrov.

BJ

Foto: arhiv RC, GrupA

_L3U2744
S Solčavskega
Deli