Dvorec Lanovž odpira svoja vrata

Najprej na voljo radiološka diagnostika in kavarna

17:05

Kdor je v teh dneh pogledoval proti dvorcu Lanovž, se sprehajal ali vozil mimo stavbe, ki je v minulem letu dobila povsem drugačno podobo, je lahko dobil vtis da je obnova znamenite lovske rezidence Celjski grofov pravzprav končana. Gradbena in obrtniška dela v dvorcu so zaključena, urejena je tudi že okolica dvorca, kjer je na voljo 50 parkirnih mest, v teh dneh v prostorih dvorca nameščajo še medicinsko in notranjo opremo. Sledi torej še logično vprašanje, kdaj bo obnovljeni dvorec odprl svoja vrata.

Obnovljeni glavni vhod nekdanjega dvorca. Vstop v medicinski centru, ki bo deloval v obnovljenem dvorcu je na drugem mestu.
Obnovljeni glavni vhod nekdanjega dvorca. Vstop v medicinski center, ki bo deloval v obnovljenem dvorcu, je na drugem mestu.

Kot je znano, je investitor obnove, družba CEP iz Celja v dvorcu uredila medicinski center, v katerem bo med drugim radiološka diagnostika z magnetno resonanco, ultrazvokom, računalniško tomografijo (CT) in rentgenom. Po opravljenem tehničnem pregledu v novembru je dvorec pridobil obratovalno dovoljenje ministrstva za zdravje ter uporabno dovoljenje in tako je vse pripravljeno za odprtje dvorca, je povedala predstavnica podjetja CEP Katja Hempt:

V novem medicinskem centru sicer želijo ponuditi kakovostne zdravstvene storitev širokemu krogu uporabnikov.

Lanovž, medicinski center, Katja Hempt
Katja Hempt, predstavnica podjetja CEP, pred napravo za CT, v novem medicinskem centru v dvorcu Lanovž.

Storitve radiološke diagnostike, kar bo lastna dejavnost centra, bo izvajala povezana družba Dvorec Lanovž.

Uradno odprtje novega medicinskega centra v dvorcu Lanovž v podjetju CEP načrtujejo predvidoma za prve dni pomladi.

Osrednji hodnik v dvorcu, ki vodi do posameznih ambulant.
Osrednji hodnik v dvorcu, ki vodi do posameznih ambulant.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli