Električna kolesa zanimiva tudi za občane

14:23

Podčetrtek in Rogaška Slatina sta vzpostavila skupen sistem izposoje koles in ravno te dni postavljajo kolesa na postajališča. Občani in turisti si bodo lahko izposodili tudi električna kolesa, ki jih je vedno več v občinah na Celjskem. Takšno možnost že imajo v Slovenskih Konjicah, kjer so z izposojo električnih koles zadovoljni. 

kolo
Foto: Pixabay

Župana Podčetrtka Peter Misja in Rogaške Slatine Branko Kidrič sta julija podpisala pogodbo s podjetjem, ki te dni postavlja sistem, ki bo omogočal samopostrežno izposojo koles na skupno šestih postajah v teh dveh krajih, ki sta oddaljena 12 kilometrov. Vsaka postaja za izposojo bo imela najmanj deset mest priklopa koles, pravi Peter Misja.

Občina Podčetrtek je za projekt prejela evropska sredstva. Električna kolesa so z evropskimi sredstvi kupili tudi v Slovenskih Konjicah. Izposojo dveh električnih koles so začeli konec junija, odziv občanov in ostalih turistov je zelo dober, pravi direktorica konjiške občinske uprave Breda Obrez Preskar.

Kolesa si turisti izposodijo z namenom kolesarjenja po destinaciji Rogla Pohorje. Za izposojo pa se zanimajo tudi domačini, ki se odločajo za nakup električnih koles in jih želijo pred tem preizkusiti. V destinaciji je možno najeti kolesa še na Rogli, a želijo si, da bi bila kolesa na voljo v vseh občinah destinacije in da bi bila na voljo krožna izposoja. V Celju si je mogoče električna kolesa izposoditi na Celjski koči.

 BGO

Deli