Emkej in Muzičari – Zavist ft. Borut Kocjan

11:17

Hej, evo spet Emkej!

enkejZadnji komad iz zadnjega albuma, Probaj razumet, ki ga je 2017 izdal Emkej, nosi naslov Zavist. Marsikomu je prav ta najbolj ostal v spominu, saj se od drugih pesmi na tej plošči razlikuje na več načinov. Najprej seveda žanrsko, tudi vsebinsko, poleg tega pa gre za komad, ki Emkeju še posebno veliko pomeni, saj je nastal skupaj z njegovim očetom, tudi glasbenikom, Borutom Kocjanom.

V živo so jo odigrali na decembrskih Izštekanih v Kinu Šiška, za to priložnost pa so jo malenkost predrugačili še Muzičari, ki zadnje leto nastopajo z Emkejem.

emkej-borut-kocjanAta Kocjan je pesem napisal po tem, ko je zaključil svoje intenzivno glasbeno udejstvovanje. Za razliko od sina Marka, se je Borut namreč v svojih tridesetih nekoliko zresnil in si poiskal “normalno” službo. Emkej teh planov sicer še nima, saj mu glasba omogoča preživetje, kar pa je ena redkih stvari, ki mu jih Borut zavida…

Zavist je torej pesem, ki jo je oče napisal pred več kot 40 leti zato, da jo lahko danes izvaja njegov sin. In od tega celo živi!

Zadnji single iz albuma Probaj razumet pa je dobil tudi vizualno podobo. Iz starih domačih videoposnetkov, je Emkej kar sam sestavil družinski kolaž iz časov, ko so z družino živeli v tujini. Kombiniral ga je s posnetki skupnih nastopov, ki jih je imel v preteklem letu z očetom in ustvaril lep spomin, ki povzame Emkejev odnos in povezanost z očetom.

Za glasbo je poskrbel mlad producent Vid Turica (kitara) v sodelovanju z Muzičari – Nace Jordan (bas), Anže Metod Breskvar (bobni) in Žan Hauptman (klaviature).

Deli