Enajsto sprehajanje pod morjem

15:10

Mednarodni festival podvodnega filma “Sprehodi pod morjem” je lani praznoval svoj 10. rojstni dan in v tem desetletju so v Dravinjski dolini gostili izjemne podvodne fotografe in filmarje. Uspešno zgodbo bodo letos nadaljevali. Tradicija preteklih festivalov se nadaljuje z dogodki, kot so filmske projekcije za mlade, invalide in starostnike, razstava podvodne fotografije, mednarodna razstava otroških likovnih del, koncert, odprte projekcije filmov, strokovna predavanja v okviru mini simpozija. Festival se je začel danes s projekcijami za mlade, starostnike in invalide.

sprehodi1V petek dopoldne bodo v kulturnem domu Slovenske Konjice projekcije filmov, popoldne bo otvoritev podvodne fotografije dveh odličnih fotografov, pravi vodja festivala Branko Ravnak

Petek večer bo zaključil koncert Vladka Stefanovskega in Gorana Bojčevskega. Sobotni program se pričenja ob 16. uri s predavanji.

11. mednarodni festival posvečajo dvema izjemnima človekoma, ki sta se lani slovila – pobudniku sodobne podvodne in hiperbarične medicine na področju Jugoslavije Stracimirju Gošoviću ter Marko Krašovcu, dobitniku zlate Hassove nagrade.

BGO

Deli