Energetika že začenja z vzdrževalnimi deli

15:45

Celjska Energetika bo po koncu letošnje ogrevalne sezone, ki bo predvidoma v ponedeljek, nekje nadaljevala nekje pa začela z vzdrževalnimi deli. Letos bodo vzdrževalci tako obnovili tudi večji del toplotne izolacije vročevodov v Novi vasi, kjer deli že potekajo.

Vzdrževalci bodo zamenjali še cevi pod Ulico mesta Grevenbroich in Simončičevo cesto ter sanirali priključne vode za objekta v Kraigherjevi in Vošnjakovi ulici. Sočasno bodo zamenjali še cevi v podhodu iz kotlarne do glavne kinete na Grevenbrojski.

Obnova_vrocevoda_Nova_vas_maj_2016_3_Large

Vodja daljinskega ogrevanja pri Energetiki Aleš Dolžan


Drugi del sanacije bo na Lavi, kjer bodo sanirali izolacijo na priključku od Vodovod-Kanalizacije do nakupovalnega centra Era. S tem bodo prihranili kar nekaj toplote pri izgubah na sistemu, cevem pa z zaščito podaljšali življenjsko dobo za naslednjih dvajset let. Ena zahtevnejših obnov pa bo na Otoku, dodaja Dolžan.

 
Ob tem bodo menjali tudi nekaj krmilnih enot na daljinskem upravljanju in nadziranju na kontrolnih točkah in glavnih toplotnih postajah ter izvedli novo kontrolno točko na Zgornji Hudinji.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: Energetika Celje

banner-ntrc-martinovanje

Deli