Fabi držal besedo in se odpravil na Brezje

8:15

Marjan Fabjan, legendarni trener osvajalk olimpijskih medalj iz kluba zDeželeSankaku je včeraj uresničil obljubo, da bo šel peš iz Lopate na Brezje, če bo Ana Velenšek na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru s poškodovanim kolenom osvojila medaljo. Na 106 kilometrov dolgo pot je krenil včeraj ob pol dveh popoldan. 

 

Takole se je Marjan Fabjan iz svojega judo centra Sankaku odpravil na 106 kilometrsko pot na Brezje.
Takole se je Marjan Fabjan iz svojega judo centra Sankaku odpravil na 106 kilometrsko pot na Brezje.

In ob tem presenetil tudi nas, čeprav smo v našem uredništvu v minulih dneh veliko poročali o izpolnitvi te obljube. Ko smo ob sprejemu na Lopati Fabija spraševali, kdaj  bo uresničil obljubo, je bil še zelo skrivnosten.

Izjava Marjan Fabjan: 

 

In torej ni obvestil sedme sile. No, ne bo povsem držalo. O odločitvi za pot je objavil novico samo na klubski Facebook strani: «Pot bom prehodil v štirih etapah z vmesnimi počitki, sicer pa ni pomembno, kako dolgo hodim. Šova in udeležencev ne potrebujem«, je zapisal Marjan Fabjan, ki si očitno ni želel medijskega pompa. Zato je bržčas pozorno spremljal vremensko napoved in za dan odhoda izbral včerajšnjo deževno nedeljo in čas okrog nedeljskega kosila. Kar je bilo kot naročeno za dremež in pri tem je dobil tudi nas.

Fabija ne spremlja celjski župan, ki je pogojno omenil možnost, da se mu pridruži na poti.

Izjava Bojan Šrot: 

 

Fabi torej ni povabil župana, ker bi potem bil še večji medijski pomp ali pa Bojan Šrot ni imel časa. Je pa Fabi res mož beseda, to pa najbolj šteje, zlasti pri njegovih puncah, ki osvajajo olimpijske in druge medalje na velikih tekmovanjih.

ROBERT GORJANC

Foto: FB zDeželeSankaku

Deli