Festival Poprock osvojila Celjanka Anabel s skladbo Ob kavi

22:23

Dnevi slovenske zabavne glasbe so se končali s festivalom Poprock, na katerem je slavila Anabel s skladbo Ob kavi.

anabel

ANABEL je umetniško ime mlade, skoraj 18-letne umetnice iz Celja, katere glavno izrazno sredstvo je glasba. Prva stvaritev, ki vam jo ponuja v poslušanje je urbana pop skladba OB KAVI.

Prvič se je mlada umetnica javnosti predstavila na petkovem festivalu POPROCK na Televiziji Slovenija, v sklopu Dnevov slovenske zabavne glasbe, kjer je zmagala potem, ko jo je strokovna komisija uvrstila v super finale. Gledalci so ji na koncu z glasovi namenili prepričljivo zmago.

Kljub mladosti se je Anabel naskoka na glasbeno sceno lotila zelo premišljeno in se je na prvi nastop pripravljala več mesecev. Za pesem OB KAVI je tik pred samim festivalom posnela tudi prvi videospot.

Pri njenem prvencu OB KAVI je združila moči z akademskim glasbenikom NINOM OŠLAKOM, ki je poskrbel za glasbo in produkcijo, pri besedilu in videospotu pa z režiserjem MARKOM MAAGOM, ki je pesmi z vide ozgodbo dodal piko na i. V umetniškem videospotu se pojavijo tudi plesalke plesne šole Igen, kako pa se zanimiva zgodba pesmi razplete v videu, si poglejte na povezavi.

Izjava ANABEL ob zmagi: “Zelo težko opišem vse te super občutke, res, res sem presrečna! Zame je bila zmaga že to, da je bila naša pesem sprejeta na festival in takoj, ko sem izvedela, da bom nastopala na Poprock festivalu, smo z ekipo začeli delati intenzivno na vseh področjih – glasbeno, scensko, plesno… Hvaležna sem vse moji veliki ekipi, ki je bila z menoj na ta čudovit večer, še posebej pa moji ekipi, brez katere ne bi uspela tako dobro izpeljati vseh vaj, nastopov in nasploh vseh – hvala, producent in glasbenik Nino Ošlak, ter hvala Marko Maag, besedilopisec in režiser čist ‘odbitega’ videospota”.

 

Deli