Flirrt ponovno z Juretom Torijem!

9:43

Nova skladba “Nimaš kaj za zgubit”
Jeseni prvi del dvojnega albuma “Jekyll & Hyde”

flirt

Skupina Flirrt letos praznuje 20 let. Za njihov nastanek je bil ključen 8. februar leta 1997, praznik in šole prost dan, in Flirrt so z nami še danes, dvajset let kasneje! Praznovanja obletnice so se Flirrt lotili že takoj v začetku letošnjega februarja s posebnim dogodkom, v sledečih mesecih pa so svoje fane presenečali z novimi skladbami, ki so jih eno za drugo objavljali na svojem Youtube profilu.

Prišel je mesec maj in čas je za novo skladbo, tokrat tudi radijski single ‘Nimaš kaj za zgubit’. K sodelovanju so ponovno povabili svetovno priznanega harmonikaša Jureta Torija, s katerim so že sodelovali v skladbi ‘Nekoč sva se pa rada imela’.

”Torija sem spoznal preko Jureta Longyke, kmalu za tem, ko smo s Flirrti gostovali v oddaji Izštekani. Naprej sem bil zgolj velik fan njegovega muziciranja, skozi čas pa sva postala frenda in zdaj sem tudi fan njegovega karakterja nasploh. Od njega sem se ogromno naučil, tudi to, da je včasih boljše ne-komplicirat v glasbi. Vmes sem spisal nekaj besedil za njegove projekte; enostavno se razumeva,” je povedal Rok Lunaček, hkrati tudi avtor skladbe ‘Nimaš kaj za zgubit’. ”Pesem Nimaš kaj za zgubit sem napisal v parih minutah; glasbo in besedilo. Navadno je to dober znak. Pomeni, da nisem zakompliciral enačbe srca in občutka. Bil je dober dan in tudi sama pesem govori točno o tem; da je izredno pomembno videt kozarec na pol poln in ne obratno,” dodaja Rok in hkrati napoveduje, da z Juretom še niso rekli zadnje.

Deli