Flirrt z novo skladbo ‘Nekoč sva se pa rada imela!’

13:01

Skupina Flirrt se počasi pripravlja na svojo okroglo obletnico, ki jo bo prihodnje leto obeležila z izidom dvojnega studijskega albuma. Da pa ne bomo čakali predolgo, nam Flirrt iz prihajajočega albuma predstavljajo novo skladbo ‘Nekoč sva se pa rada imela’.

»Zame je ta pesem ena tistih redkih, ki mi, ne glede na število poslušanj, ni pričela presedati. Najverjetneje je razlog v tematiki in samem zvoku pesmi. Enostavno jo imam zelo rad; tako kot se rad spominjam preteklosti. Lepih stvari in tudi tistih malce bolj žalostnih. Konec koncev je prihodnost otrok preteklosti,« o skladbi pravi Rok Lunaček, frotnman skupine Flirrt.

Skladba poslušalca popelje od časa mladostne naivnosti, ko je nebo lahko katerekoli barve in problemi še ne stojijo v vrsti, vse do trenutka, ko nam najbolj pomembna stvar uide iz rok in navkljub vsemu znanju nastopi spoznanje, da bodo izgubljene ljubezni najlepše – opevane.

Flirrt so tokrat k sodelovanju povabili svojega prijatelja, priznanega harmonikarja Jureta Torija. S svojo harmoniko je Tori že tako močno nostalgični skladbi dodal še dodaten pridih (pol)preteklosti. »Sodelovati s takšnim vrhunskim glasbenikom in predvsem Človekom kot je Jure je samo po sebi velika nagrada. Tako nam kot tudi pesmi,” dodaja Rok. Jure Tori:»Pesem Nekoč sva se pa rada imela je danes zelo aktualna. Ljudje so zaslepljeni s srečo drugih, ki jo najdejo na internetu, v rumenem tisku ali kje drugje. V resničnem življenju pa imaš partnerja, ki ne zmore vsega, kar tvojih tisoč facebook prijateljev lahko. Zaradi preobremenjenosti, stresa, vere in politike pozabimo na dotik. Pesem mi orosi oči, ko pomislim na vse izgubljene ljubezni.«

Flirrt so se odločili, da za pesem ne bodo posneli uradnega videospota, ampak zgolj predstavitveni  video: »Morda smo se prav zato tako zelo zabavali na snemanju. Ker smo vedeli, da ne snemamo pravega spota. Vse skupaj je bil en velik žur in da smo sploh posneli vse skupaj, smo morali večino časa precej zadrževat smeh,« je še povedal Rok.

flirt