Fontana piva Zeleno zlato odprta

23:35

Letošnji občinski praznik si bodo Žalčanke in Žalčani še posebej zapomnili. Tokratni praznik je bil namreč poseben in drugačen, saj je občina končala enega najdrznejših projektov v zadnjem času, projekt, s katerim želi dediščino hmeljarstva v Savinjski dolini povezati z izrazom sodobnega časa. In kot se je izrazil žalski župan, je edinstvena fontana piva v Evropi poklon vsem generacijam hmeljarjev.

Veliko se je govorilo in penilo okoli projekta fontane piv. Končni izdelek je občina nocoj predstavila svetu. Odprtje so si ob zvočni in svetlobni kulisi ogledali številni donatorji in podporniki projekta. Med njimi je bil tudi predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, ki verjame v uspeh.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Na inovativnost stavi tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki pa se, podobno kot tudi župan Janko Kos in vsi, ki so pri snovanju edinstvene fontane sodelovali, zaveda, da bo treba projekt še nadgraditi in da zgolj postavitev fontane še ne bo prinesla želenega turističnega obiska.

Slavnostno odprtje je obogatil kulturni program, v katerem so obiskovalci in povabljenci prisluhnili odlomkom Gobčeve operete Hmeljska princesa v izvedbi Andreje Zakonjšek Krt, Tima Ribiča, Roka Šošterja, Primoža Krta, Danija Šlogarja in Irene Kralj. Slavnostnim govornikom (ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku, predsedniku TZS Petru Misji in županu Janku Kosu) se je na odru, oziroma kar na vrhu fontane, pridružil politično korektni igralec in stand-up komik Tadej Toš, ki je v svojem slogu, z obilico humorja in še več resnice nagovoril zbrane. Še pred osrednjim dogodkom večera je župan na slavnostni seji podelil letošnja občinska priznanja in tudi naziv častnega občana, ki ga je prejel Peter Zimmerman.

LEA KOMERIČKI

Deli