Fran Razigran za doživetje uličnega gledališča

15:14

V celjskem starem mestnem jedru je v teh dneh 2. ulični gledališki festival celjskih osnovnih šol Fran Razigran. Dogajanju se je letos pridružilo sedem osnovnih šol.
Številna mesta po državi že poznajo ulične gledališke festivale, to zvrst ustvarjalnosti pa sta v Celje pripeljala Osnovna šola Frana Roša in celjska izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti. Strokovni programski delavec na javnem skladu Sebastjan Volavc, je poudaril, da se osnovnošolci vse bolj zavedajo, da je ulično gledališče precej drugačno od klasičnega.

Gledalci bodo lahko nastope mladih gledališčnikov spremljali še jutri po 11. uri na ploščadi pred Mestnim kinom Metropol, na Stanetovi ulici, na Krekovem trgu in na Zvezdi. Med pripravami na letošnji festival so organizirali še posebno izobraževanje za mentorje gledaliških skupin. Tega je vodil igralec, komik in improvizator Luka Korenčič.

TINA STRMČNIK
Foto: Arhiv NT (SHERPA)

ulično_gledališče_sita_celica_sh_2715
Številna mesta po državi že poznajo ulične gledališke festivale. V Celju je pred časom gostovalo gledališče Sita celica (na fotografiji) ta petek in soboto pa za gledališki utrip skrbijo učenci sedmih celjskih osnovnih šol.