Francija Čeča soglasno potrdili tudi svetniki

Za novega direktorja zdravstvenega doma največja izziva kadri in vračanje pacientov

19:37

Svet občine Radeče je na ponedeljkovi seji soglasno potrdil Francija Čeča za novega direktorja zdravstvenega doma. Čeč je danes že bil na novem delovnem mestu, kjer je opravil primopredajo z dosedanjo vršilko dolžnosti direktorice Vladimiro Tomšič (sicer tudi direktorico ZD Sevnica), ki je to delo opravljala dobrega pol leta.

Prav tako se je novi direktor, ki je v preteklosti že vodil radeški zdravstveni dom, seznanil z zaposlenimi.

Franci Čeč
Franci Čeč

Kot je povedal Franci Čeč, si želi čimprej spoznati poslovne procese v zdravstvenem domu in preučiti obstoječo organizacijo dela. In zakaj se je sploh odločil za kandidaturo za ponovno vodenje javnega zavoda ter kaj bodo njegove prve poteze?

Prav tako pa bo ena od ključnih nalog vračanje pacientov, ki so v nedavnih kriznih časih dvigovali svoje kartoteke v Zdravstvenem domu Radeče in poiskali zdravniško oskrbo drugje.

Franci Čeč, ki bo delo opravljal za polovični delovni čas, sicer se kot podjetnik ukvarja s svetovanjem podjetjem, je potrdil, da mu bodo pri vnovičnem vodenju radeškega zdravstvenega doma zelo pomagale izkušnje pred slabim desetletjem, ko je že bil na čelu te ustanove. A hkrati priznal, da se je od takrat tudi marsikaj spremenilo.

Se zdravstvenemu domu v Radečah naposled obetajo bolj mirni časi?
Se zdravstvenemu domu v Radečah naposled obetajo bolj mirni časi?

ROBERT GORJANC

 

Deli