Frenk Nova – Zemlja in nebo

12:48

frenk-nova-2Po lanskih  dveh singlih Sladko vino s Klemnom Bunderlo in Svet je tvoj s Katayo v tem letu Frenk pripravlja tudi že nove skladbe z različnimi glasbenik, za svoj drugi solistični album.

Na plošči bo tudi nekaj starih pop rock skladb v originalu, ki še niso bile izdane na nobenem mediju. Ena izmed njih je tudi skladba, ki ima pa posebno in zanimivo zgodovino, saj je bila v osnovi napisana za skupino Babilon, ki pa se je istega leta razšla.

Z glasbenim kolegom in prijatelejem Gregom Samarjem sta se zato odločila za poseben POSEG V ZGODOVINO in združitev stare ADAT analogne in moderne digitalne tehnologije in produkcije.

Začetek skladbe ZEMLJA IN NEBO gre v leto 2002, ko sta Frenk in Tokac iz skupine Dan D posnela električne kitare in demo vokale v studiju Borsan v Novem mestu, kjer so Babilonci snemali zadnje single Vsak del neba, Dež in sonce in Ni mi važno. Ker je bila skladba nekakšen potencial in vedno igrana na Frenkovih špilih, so čez tri leta posneli preostali instrumental skladbe v studiu SAE v Ljubljani. Snemali so s tedanjim Frenkovim bendom, ki je do leta 2008 delal in preigraval pop-rock glasbo po raznih manjših klubih in pubih, pa tudi večjih mestnih središčih, dobrodelnih in športnih prireditvah.

V takratnem bendu so bili poleg Frenk Nove še Jure Doles( San Di Ego), Helmut Frangeš – Maco (Saussages), Andrej Rovan in Aleš Kunc ( Frenk Nova Band). No, smola je hotela, da so ti posnetki izginili v plamenih lastnega Enterfrend audio studia v Kamniku, kjer so komad miksali.

Posnetki so bili tako nekaj let na poškodovanem disku, ki pa so ga s pomočjo strokovnjakov na Dunaju šele lansko leto rešili in dobili večji del izgubljenega materiala, ki je Frenku pomenil 5 let glasbenega ustvarjalnega dela in življenja, trije posnetki s Simfoničnim orkestom RTV Slovenjie iz treh nastopov na Slovenskih popevkah, posnetki iz MMS-a, EME, in še nekaj drugih solističnih bendovskih skladb.

Ker Frenku originalnost veliko pomeni so iz vseh trekov posnetka naredili svojevrsten izdelek, za kar je kriv tudi priznan glasbenik in audio tehnik Grega Samar, ki je posnetek na novo sestavil, ga na novo miksal in posnel še nekaj  dodatnih trekov kitar in bobnov. Vse ostalo je ZGODOVINA  :-)

Deli