Gasilski ključ za še hitrejše posredovanje

14:34

Poklicna gasilska enota Celje je kot novost v svoje delovanje vnesla tako imenovani »gasilski ključ«. Gre za sistem, ki omogoča hitrejše, varnejše in lažje posredovanje gasilske enote ob nesrečah, ko je reakcijski čas pri reševanju ljudi, živali ali premoženja odločilnega pomena.

“Gasilski ključ” bo gasilcem ob posredovanju omogočil nemoten dostop do objekta in vanj.

Gasilci se ob posredovanjih pogosto srečajo s težavami z dostopom do objektov zaradi različnih ovir, kot so tudi ograje, zapornice. V kolikor imajo ključe od objektov, kjer se kaj zgodi, denimo varnostniki, ki niso v bližini, to poklicnim gasilcem ne omogoča lažjega dostopa, saj je odzivni čas varnostnikov v večini primerov daljši. Reakcijski čas pa je zelo pomemben.

Girektor Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik:

Možnosti uporabe gasilskega ključa so neomejene, saj je ključavnice mogoče namestiti na vse ovire, ki zapirajo dostop do objekta. Sistem omogoča nadgradnjo tako, da omogoči souporabo ključa tudi prostovoljnemu gasilskemu društvu, hkrati pa zagotavlja maksimalno varnost, saj beleži vsak vstop oziroma prehod. Uporaba ključa je varovana z natančnim pregledom dostopov.

Gasilski inštruktor Damjan Kmetič:

V Celju je tak sistem uveden že v podjetjih Simbio, Etol in v Kliniki Lanovž.

SŠol

Deli