Gledališče Zarja z novo predstavo

9:25

V Gledališču Zarja Celje bo danes ob 19.30 premiera nove predstave z naslovom Vanja, ki je nastala po predlogi Antona Pavloviča Čehova Striček Vanja. Režiser predstave, ki govori nezainteresirani družbi in posameznikih, o nemoči in prepričanju, da se na splošno družbeno klimo ne splača vplivati, je že večkrat nagrajeni režiser Tomaž Krajnc. 

_L3U9395
Foto: GrupA

Ustvarjalci Gledališča Zarja Celje so si za tretjo predstavo v sezoni 2016/2017 vzeli eno izmed pomembnejših dramskih del ruskega realizma. (Striček) Vanja je namreč eno temeljnih del ruskega realizma ter evropske klasike. Junaki ruskega dramatika Antona Pavloviča Čehova ugotavljajo, kako so zamudili vse priložnosti v življenju ter se prepustijo toku nedogajanja. Podobno danes doživljajo mladi izobraženci, ki se zaradi nestabilnosti v življenju brez ciljev, idej, želj in volje po spremembi prepustijo usodi, pravi režiser predstave Tomaž Krajnc.

Čeprav je celjska predstava adaptacija Čehovega besedila, je režiser Tomaž Kranjc v njem ohranil bistvo originala in ga postavil v sodoben čas. Podobno kot pri prejšnjih predstavah tudi pri tej ne bo veliko scene, dodaja Tomaž Krajnc.

BGO

Deli