Golte, Celjska koča, Rogaška Slatina …

10:01

Že 23. kolesarska dirka Po Sloveniji se danes začenja v Ljubljani. Cilj prve etape bo v Kopru. Jutri bo štart v Novi Gorici, cilj pa na Golteh.

dirka slo15

V soboto se bodo kolesarji, med katerimi je tudi sloviti Britanec Mark Cavendish, pomerili v vožnji na kronometer. Proga bo speljana po Celju, po 17 kilometrih bo cilj na Celjski koči. Nedeljska, zadnja etapa se bo začela v Rogaški Slatini.

Foto: arhiv NT

ZAPORE CEST

V soboto, 18. junija, bo v Celju start vožnje na čas. Zato bo popolna zapora prometa Krekovega trga – Prešernove ulice – Ljubljanske ulice – Čopove ulice – Kidričeve ulice do Medloga – Vrunčeve ulice – Cankarjeve ulice – Ceste na Grad – Pečovnika do Celjske koče. Cilj 3. etape bo na Celjski koči, kjer je zaključek predviden ob 18.30.

V nedeljo, 19. junija, bo v Rogaški Slatini ob 11. uri start četrte etape. Promet bo oviran od 10.50 na relaciji Rogaška Slatina – Šentjur – Celje – Laško – Hrastnik – Trbovlje – Kisovec – Kandrše – Vače – Litija – Bogenšperk – Veliki Gaber – Poljane – Novo mesto. Predviden zaključek bo ob 15.30 na Glavnem trgu v Novem Mestu.

banner-ntrc-martinovanje

Deli