Gorivo so ob avtocesti kradli organizirano s prirejenim vozilom

14:01

Celjski policisti so včeraj prijeli štiri moške, ki jih sumijo tatvine nafte na avtocestnih počivališčih.

Včeraj, malo pred polnočjo, sta dva policista na avtocestnem počivališču Zima sprva opazila tovorno vozilo in posumila, da  gre za storilce, ki kradejo gorivo. Voznik je sicer odpeljal v smeri Ljubljane.

IMGP5648

Na avtocestnem počivališču Lopata so nato policisti ustavili dve tovorni vozili, ki sta ju vozila romunska državljana. Policisti so ugotovili, da je bilo eno vozilo celo prirejeno za tatvine goriva, saj je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo. Torej so storilci gorivo, ki so ga kradli, prečrpavali direktno v svoje rezervoarje. Tovorno vozilo je vozil 42-letni Romun, pri tatvinah pa naj bi mu pomagala sopotnika, stara 41 in 23 let, oba
sta prav tako romunska državljana. Pri zakrivanju tatvin goriva jim je pomagal še 48-letni romunski državljan, sicer voznik drugega tovornega vozila, ki je parkiral tik ob vozila, iz katerih so kradli gorivo, da so bili čim manj opazni.

Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo. Vse štiri osumljene so pridržali. Medtem, ko so z njimi kriminalisti opravljali postopke, pa so dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih še zbirajo obvestila.

SŠol

Foto: PUC

Deli