Hiša eksperimentov gostovala v Celju

14:03

Ker vsi otroci nimajo možnosti, da bi si v Ljubljani ogledali zanimivo Hišo eksperimentov, ima ta svojo potujočo inačico. Takoimenovana Hiška eksperimentov obiskuje šole po Sloveniji od leta 2014 in v tem času se je že več kot sto šol za en dan spremenilo v središče znanosti. Danes je bila ekipa, ki je otrokom pripravila več kot 50 eksperimentov, prvič v Celju, in sicer v Osnovni šoli Frana Roša.

DL3U5898Znate skupaj z otrokom narediti domačo raketo? Nič lažjega. Potrebujete škatlico, v katero date šumečo tableto, malo vode in vse skupaj pokrijete s pokrovčkom. Čez čas bodo plini, ki bodo nastali pri topljenju tablete, odnesli pod strop pokrovček škatlice in otroci bodo gotovo navdušeni. Tako kot so bili učenci osnovne šole Frana Roša, kjer je ekipa Hiše eksperimentov predstavila nekaj zanimivih poskusov. Večino teh pa so lahko otroci lastnoročno izvedli in spoznavali, da je znanost zanimiva. Taki dogodki spodbujajo radovednost in sproščen način učenja, pravi ravnateljica Mojca Kolin.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Zabavni eksperimenti pa niso namenjeni le otrokom, pač pa spodbujajo tudi učitelje k bolj ustvarjalni pripravi pouka, pravi koordinatorica Hiške eksperimentov Andreja Perat.

Popoldne so lahko otroci preizkušali razstavljene eksperimente še v družbi staršev.

TC, foto: GrupA

DL3U5828

Deli