Hortikultura in turizem z roko v roki

17:10

Na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje je bil strokovni posvet na temo hortikultura in turizem. Njegov namen je bil predstavitev hortikulturnega turizma, priložnosti, ki jih prinaša, in obenem povezati ljudi, ki se ukvarjajo s hortikulturo in turizmom.

Herbal Ljubno, glamping - 23.6.2016 poslana na NT
Hortikulturi posebno pozornost namenja tudi Herbal glamping resort Ljubno. Poleg zelenjavnega in zeliščnega vrta ter nasada jagod ima tudi naravni bazen.

Hortikulturni turizem je eden izmed več kot 70 tipov turizma. Predstavlja lahko primarno dejavnost, kot je Mozirski gaj, ali dopolnitev drugih oblik turizma, kot so vrtovi, cvetlične grede in druge zelene površine, pojasnjuje koordinatorica posveta Barbara Pajk:

Predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja je prepričan, da se lokalne skupnosti vedno bolj zavedajo priložnosti, ki jih prinaša hortikultura. Ena takšnih je tudi občina Podčetrtek, ki jo vodi.

Prav tako imela hortikultura pomembno vlogo pri ponudbi Herbal Glamping resorta Ljubno. Izvršna direktorica Petra Kordiš pravi, da si vedno več ljudi dopust želi preživeti prav v zelenem urejenem okolju.

Še posebno se priložnosti hortikulturnega turizma zavedajo v Avstriji, kjer lahko najdemo številne primere dobrih praks, med drugim celo hortikulturni zemljevid.

Samostan Olime, zelišča, zeliščni vrt - 8.5.2017 poslana na
Pred samostanom Olimje v občini Podčetrtek so tamkajšnji patri obnovili zeliščni vrt in zasadili več kot 200 vrst zdravilnih zelišč.
Herbal Ljubno, glamping - 23.6.2016 poslana na NT
Vedno več turistov privlači zeleno urejeno okolje, česar se po besedah izvršne direktorice Petre Kordiš zavedajo tudi v Herbal glamping resortu Ljubno.

ŠO, foto: arhiv NT

banner-ntrc-martinovanje

Deli