Slatinska hotelska ponudba svetlejša za pet zvezdic

Atlantida Boutique hotel s petimi zvezdicami tudi uradno odprt

6:20

Butični hotel Atlantida je svoje prve goste sprejel že lansko jesen. Po zaključku gradnje konferenčne dvorane so ga zdaj tudi uradno odprli in predstavili javnosti. Gre za eno največjih turističnih investicij v regiji, ki prinaša 152 novih razkošnih prenočiš s storitvami na visoki kakovostni ravni. Odprtja se je udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.
Podjetje Atlantida Rogaška je v lasti hrvaškega poslovneža Izidorja Sučića, ki Rogaško Slatino obiskuje že tri desetletja. Iz te osebne navezanosti je dozorela odločitev, da turistično destinacijo sooblikuje tudi kot investitor. Tako je ob nekdanjem – zdaj povsem prenoveljenm – hotelu Boč zrasla novogradnja, tako imenovana greenfield investicija, vredna 16 milijonov evrov. Projekt gradnje že od samega začetka vodi direktorica Zdenka Ploj. Kot je povedala, se je v prvih mesecih delovanja hotel že uveljavil na turističnem zemljevidu, saj so v aprilu že dosegli 33-odstotno zasedenost.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je dejal, da Slovenija v prihodnjih letih potrebuje deset podobnih hotelov. Prva izmed tovrstnih investicij je bila torej več kot vredna podpore in prisotnosti gospodarskega ministra.

Spanje v hotelu Atlantida v Rogaški Slatini stane v povprečju 150 evrov na noč, sobo je mogoče dobiti že za 90 evrov, za razkošje predsedniškega apartmaja pa boste v najvišji sezoni odštevli do 440 evrov. Trenutno je v hotelu zaposlenih 32 oseb, predvidoma bo  število naraslo na 45.

StO
Foto: SHERPA