Huda ura na območju Laškega in Rimskih Toplic

22:18

Močne nevihte z nalivi, točo, vetrom in udari strel so se zvečer razbesnele nad številnimi deli Slovenije. Na Celjskem je bilo najhuje na območju občine Laško, kjer je meteorna voda  zalila več stanovanjskih objektov, sprožilo se je več manjših zemeljskih plazov in poplavilo ceste. Posredujejo gasilci PGD Laško, Vrh nad Laškim, Rečica, Sedraž in Rimske Toplice.

Pod vodo sta bila podvoza pri pivovarni in pri pokopališču v Laškem, cesta Laško- Rimske Toplice je poplavljena na več delih, težave povzročajo tudi plazovi.

Stanje na cestah lahko spremljate TUKAJ.

lightning-342341_1920

V Lokrovcu, v občini Celje, je zaradi udara strele zagorelo na strehi gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Lokrovec-Dobrova so pogasili en kvadratni meter strehe, ki je tlel.

Močne padavine so težave povzročale tudi v občini Prebold. Okoli 19.30 je območje zajelo neurje z močnim dežjem. Meteorne vode so zalile kletne in garažne prostore stanovanjskih objektov, poplavljen je bil tudi gasilski dom Groblja. Posredovali so gasilci PGD Prebold-Dolenja vas-Marija reka, Sv. Lovrenc, Groblja in Šempeter v Savinjski dolini.

V Rogatcu je zalilo regionalno cesto. Posredovali so gasilci PGD Rogatec , ki so očistili meteorne jaške in prepuste.

BA

Deli