I.gimnazija v Celju v letu dni le do nove telovadnice

9:50

Po desetletjih obljub in zapletov se je konec minulega leta le začela gradnja nove telovadnice na I. gimnazije v Celju. Stavbe, ki so si ga želele že mnoge generacije gimnazijcev in ki ta znamenita celjska srednja šola nujno potrebuje. 

Ravnatelj I.gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc je nadvse zadovoljen, da bo nova telovadnica končno postala realnost.
Ravnatelj I.gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc je nadvse zadovoljen, da bo nova telovadnica končno postala realnost.

Tisti, ki redno vsakodnevno hodijo mimo I. gimnazije v Celju v lahko opazijo, da je na gradbišču zelo živahno in da so dela v polnem teku.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Sicer pa ima gradnja telovadnice že dolgo zgodovino, ki sega že 40 let nazaj, še v čas, ko se je na gimnazijo vpisal današnji ravnatelj. Do gradnje bi potem res skoraj prišlo leta 2008, a je tri pred podpisom pogodbe takratni šolski minister Milan Zver zaradi padca vlade izgubil pooblastila. In potem so se zapleti še vrstili, čas pa je tekel:

Idejni projekt za telovadnico je izdelal znani celjski arhitekturni biro Ernest, vrednost gradbeno-obrtnih del znaša 2,7 milijona evrov, še pol milijona bo potrebno odšteti za opremo. Uradni izvajalec del je GH Holding iz Ljubljane, operativno jih izvaja CGP Novo mesto, telovadnica pa naj bi bila zgrajena v prihodnjem letu.

Ravnatelj I.gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc v avdio izjavi o tem,  kaj bo nova telovadnica pomenilo za pouk športne vzgoje na I. gimnaziji v Celju?

 

 

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA