Investicijsko naravnan proračun kot že dolgo ne

Svetniki Občine Radeče potrdili tudi nove člane sveta zdravstvenega doma

10:03

Proračun Občine Radeče za prihodnje leto, ki ga je na v prvem branju obravnaval in sprejel občinski svet, je mnogo bolj investicijsko naravnan kot v minulih letih. 

Občina Radeče bo v prihodnjem letu imela bistveno bolj investicijsko naravnan proračun kot pretekla leta.
Občina Radeče bo v prihodnjem letu imela bistveno bolj investicijsko naravnan proračun kot pretekla leta.

To v občini vzbuja precej več optimizma, kljub temu da sestava proračuna še ni povsem po željah župana Tomaža Režuna:

V Občini Radeče tudi pričakujejo, da bodo lahko v prihodnjem letu računali na bistveno več evropskih sredstev kot v zadnjih letih:

Sicer je zaradi pričakovanega učinkovitejšega črpanja evropskega denarja v prihodnjem letu takšen optimizem glede naložb zaznati tudi v večini drugih občin na Celjskem.

Novi predstavniki občine v svetu ZD Radeče

Na včerajšnji seji občinskega sveta so bili imenovani tudi novi člani sveta Zdravstvenega doma Radeče, ki bodo zastopali občino kot ustanoviteljico. Po spremembi statuta ima občina zdaj v sedemčlanskem svetu štiri predstavnike. Za nove člane sveta so bili imenovani Marjetka Lipec, Ida Rozman, Zoran Čulk in Miran Prnaver.

S spremembo statuta zdravstvenega doma in številom predstavnikov ustanovitelja si je občina želela zagotoviti več vpliva na delovanje zdravstvenega doma, katerega vodstvo je bilo v napetih odnosih z ustanoviteljem. Njegova predstavnica v svetu zavoda pa je tudi glasovala proti razrešitvi Ingrid Kus Sotošek z mesta direktorice.

Kot je še povedal Tomaž Režun, naj bi se po imenovanju novih predstavnikov ustanovitelja v svet zavoda ta kmalu sešel na ustanovni seji in pripravil vse potrebno za razpis za novega direktorja Zdravstvenega doma Radeče.

ROBERT GORJANC

 

 

 

Deli