Investicijsko naravnan proračun

Za uresničitev vseh ciljev se bo občina morala tudi zadolžiti

14:30

Občina Slovenske Konjice, ki ima od zadnjih lokalnih volitev novega župana Darka Ratajca, je nedavno dobila tudi proračun za letošnje leto. Ta je težak skoraj 15 milijonov evrov.

Slovenske Konjice
Središče Slovenskih Konjic

Kot je povedal Ratajc, je v njem kar nekaj prostora za naložbe. Za izpolnitev vseh obveznih nalog in investicij se bo občina še nekoliko zadolžila. Župan je vesel, da je bil proračun sprejet brez nasprotovanj. Večino projektov je sicer podedoval od prejšnje občinske oblasti, nekaj pa bo tudi novih, takih, ki jim je sam dajal poudarek že v času predvolilne kampanje. Med največje investicije je uvrstil izgradnjo dveh krožišč, dokončanje gradnje bazena, v Zbelovem bodo nadaljevali gradnjo sekundarne kanalizacije, na vrsto je prišla tudi obnova kulturnega doma v Ločah, po letih napovedi pa končno tudi preureditev območja stare tržnice v Slovenskih Konjicah.

Za vse te načrte pa se bo občina po besedah Ratajca morala tudi nekoliko zadolžiti v višini 700 tisoč evrov. Konec minulega leta je bila zadolžena za pet milijonov evrov, kar je še vedno nekaj pod dovoljeno najvišjo mejo.

STA, RG

Deli