Izobraževanja kot na dlani

8:18

Prebivalci savinjske regije bodo imeli še naprej veliko priložnosti za brezplačno izobraževanje in opravljanje izpitov. Upi – ljudska univerza Žalec je v sodelovanju z Ljudsko univerzo Rogaška Slatina in Šolskim centrom Celje za ta namen uspešno pridobila več kot 800 tisoč evrov evropskega denarja. Različna brezplačna izobraževanja – od jezikovnih do računalniških – so namenjena tako zaposlenim kot brezposelnim, ki so starejši od 45 let in imajo največ srednjo poklicno izobrazbo.

cof
Projekt so predstavili na Upi – ljudski univerzi Žalec, ki je nosilni partner projekta. Z leve direktorica Ljudske univerze Rogaška Slatina Lidija Sovinc, direktorica žalske univerze Franja Centrih, strokovna sodelavka Biserka Neuholt Hlastec in pomočnica direktorja Šolskega centra Celje Andreja Jelen Mernik.

Direktorica Upi – ljudske univerze Žalec Franja Centrih pravi, da jim projekt omogoča nadaljevanje izvajanja brezplačnih izobraževanj, s katerimi so začeli že leta 2016. Predvidevajo, da se bo v brezplačna izobraževanja do konca leta 2020 vključilo več kot 1.300 odraslih. Franja Centrih:

Udeležencem so brezplačno na voljo računalniški in jezikovni tečaji, priprave na nacionalne poklicne kvalifikacije, program HACCAP, izpiti iz tujih jezikov in priprave na izpit iz upravnega postopka. Dobre izkušnje z brezplačnimi izobraževalnimi vsebinami ima Milka Koštomaj, ki je obiskovala tečaj nemškega jezika. Milka Koštomaj:

Pomočnica direktorja šolskega centra Andreja Jelen Mernik pravi, da so veseli, da so k paleti izobraževanj, ki jih že izvajajo, uspeli dodati še splošna izobraževalna področja. Andreja Jelen Mernik:

VEČ V PRIHODNJI ŠTEVILKI NOVEGA TEDNIKA

Izobraževanja_upi
Fotografija je nastala na enemu izmed številnih izobraževanj, ki jih pripravlja Upi – ljudska univerza Žalec. Foto: arhiv Upi – ljudska univerza Žalec

ŠO

Deli