Izrazit porast uporabe Kolesca v juniju

Skupno že štiri tisoč registriranih uporabnikov

9:42

Uporaba sistema javne izposoje koles Kolesce se je v mesecu juniju v Celju izrazito povečala, kot kažejo podatki, ki so jih na Mestni občini Celje (MOC) pridobili od podjetja Nomago, ki upravlja sistem Kolesce. To pa je tudi razlog, kot ocenjujejo na občini, zakaj se je v tem mesecu zmanjšalo število uporabnikov Celebusa.

Uporaba "kolesc" je v juniju zelo porasla
Uporaba “kolesc” je v juniju zelo porasla

V juniju je bilo tako opravljenih 4500 najemov koles, kar pomeni izjemen porast v primerjavi z majem, ko je bilo najemov 2800. V Nomagu so v preteklem mesecu zabeležili 450 novih registracij, v maju jih je bilo 370. Povprečno število najemov koles na dan je bilo 155, v maju 100, povprečen čas trajanja najema pa je bil 13 minut. V juniju je bilo največje število najemov v enem dnevu 230, prav tako več od takšnega dneva v maju, ko je bilo na rekordni dan v mesecu število najemov koles 210. V preteklem mesecu je bilo s kolesi javnega sistema izposoje prevoženih 6 tisoč 500 kilometrov, doslej pa se je v sistem Kolesce registriralo več kot štiri tisoč uporabnikov.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Izrazit porast uporabe sistema Kolesce, in seveda tudi uporabe lastnih koles, je po mnenju celjske občine vplival na uporabo javnih linijskih avtobusnih prevozov – Celebusov, kot smo že poročali. V juniju so namreč Celebusi prepeljali za 26 odstotkov manj potnikov kot v maju.

Sicer pa se bliža prva obletnica uporabe sistema Kolesce, ki je zaživel lani sredi septembra. Z odzivom uporabnikom so na celjski občini zelo zadovoljni, tako, da bodo v tem letu sistem še širili z novimi postajami v Celju pa tudi v primestnih območjih.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli