Jasno Žerak potrdili tako v Rogaški Slatini kot v Šmarju pri Jelšah

5:34

Leto dni stara agonija iskanja novega direktorja v Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah se očitno končuje. Na svetu zavoda izbrana kandidatka Jasna Žerak je sinoči dobila večino glasov tudi med svetniki v Rogaški Slatini in v Šmarju. Danes bodo o tem odločali v Kozjem, jutri pa v Bistrici ob Sotli.
Glasovanja o novi direktorici v Šmarju sprva sploh niso uvrstili na dnevni red. Menda zaradi časovne neusklajenosti s svetom zavoda zdravstvenega doma. Jasna Žerak, sicer magistrica poslovnih ved trenutno še zaposlena v eni izmed bank, je dobila besedo proti koncu seje. Glede na to, da prihaja iz Rogaške Slatine, so svetniki izrazili bojazen, da bi pod njeno taktirko tja preselili tudi sedež zavoda oziroma reševalne službe. Žerakova je to zavrnila kot povsem neutemeljeno.

Glede na to, da dosedanji direktorici Ireni Nunčič nihče ne očita slabega dela, je imel eden izmed svetnikov pomislek, da je velika večina obljubljenega v programu Žerakove pravzaprav že narejeno. Jasna Žerak:

Na tajnem glasovanju jih je med 18 prisotnimi svetniki za Žerakovo na koncu glasovalo 12, štirje so bili proti, dve glasovnici sta bili neveljavni. Župan Stanko Šket je bil zadovoljen, da se  dolgotrajna agonija približuje koncu.

Kot je Šket poudaril tudi na seji, so se glede sprejemljivosti tokratne kandidatke župani že uskladili na kolegiju, iz česar lahko sklepamo, da je potrditev Žerakove še v Kozjem, v Bistirci ob Sotli, v Rogatcu in v Podčtrtku zgolj formalnost.

StO

20170329_193837[1]