Kako so živeli menihi v Žički kartuziji?

14:07

Turistična destinacija Rogla-Pohorje, vanjo so vključene Slovenske Konjice, Oplotnica, Vitanje in Zreče, se vedno bolj uveljavlja na slovenskem turističnem zemljevidu. V letu 2018 postala ena izmed 34 vodilnih destinacij v Sloveniji. Je prva turistična destinacija v Sloveniji, ki je prejeli znak Slovenia Green Destination Bronze. Letos bo za boljše doživetje pomembnih znamenitosti na voljo novost.

konjice_zicka kartuzija_sh_0615 (5)
Foto: SHERPA

Pametna očala bodo namreč omogočala doživetje Žičke kartuzije skozi obogateno resničnost. “Med zidovi Žičke kartuzije se boste lahko podali sami in uživati v tišini zgodovine. A ob tem si bo mogoče s pomočjo pametnih očal na določenih točkah pogledati, kako je bila nekoč videti cerkev, kako so menihi opravljali obrede,” je le delček novosti predstavila   vodja TIC-a Slovenske Konjice, mag. Tjaša Kangler.

V prvi fazi je aplikacija izdelana za pametna očala, do konca poletja pa bo izdelana še verzija za pametne telefone in tablice. Pametna očala bodo obiskovalci lahko pričeli uporabljati v začetku meseca julija.

BGO