Kje bodo danes merili hitrost na Celjskem?

7:42

Ob 6. uri se je začel maraton nadzora hitrosti po vsej Sloveniji. Na več kot 600 lokacijah v Sloveniji bodo policisti do 18. ure merili hitrost voznikov. Akcija je sicer del vseevropske akcije Hitrost, ki bo trajala do 24. aprila in v katero so vključeni tudi občinski redarji.

Namen akcije je znižati hitrost na slovenskih cestah in zmanjšati število smrtnih žrtev ter poškodovanih zaradi nesreč, katerih vzrok je največkrat prehitra vožnja. Policisti bodo na Celjskem hitrost merili na več kot 50 lokacijah, kar pomeni v vseh občinah naše regije.

Lokacije današnjega nadzora v celjski regiji: http://www.policija.si/apps/lokacije_meritev/

Se je pa na današnji nadzor prometa odzval Sindikat policistov Slovenije, saj je znano, da policisti stavkajo. V času stavke praviloma ne opravljajo poostrenega nadzora, saj je večinsko mnenje policistov, da gre v tem primeru za preventivne akcije, katerih izvajanje v času stavke policisti lahko odklonijo.

Sindikat zato opozarja člane, naj naloge opravljajo skladno s stavkovnimi pravili. Ali to pomeni, da danes kršiteljem manjših kazni ne bodo izrekali, pa bo jasno ob koncu poostrenega nadzora.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GrupA, Sherpa

banner-ntrc-martinovanje