Kjer bosta na enem mestu združena preteklost in sedanjost

9:34

Ob današnjem svetovnem dnevu turizma bo Celje bogatejšo za dolgo pričakovano pridobitev, ki bo imela velik pomen za nadaljnji turistični razvoj v mestu. Ob 18. uri bodo na Glavnem trgu odprli nov Turistično informacijski center in Paviljon, v katerem bodo na mestu najdbe predstavljena arheološka odkritja ob prenovi mestnega jedra.

dl3u1440

Turistično informacijski center v središču mesta, poleg tega deluje še Tic na Starem gradu, je doslej deloval v Celjskem domu. Tam je tudi sedež Zavoda Celeia, kjer pa pogoji niso bili najbolj primerni za obisk turistov in tudi ne za delo zaposlenih v Ticu. V sodobno zasnovanih prostorih na Glavnem trgu novi mestni Tic ne dobiva le meščanom in turistom prijazen prostor za informiranje, ampak tudi večnamenski prostor za izvajanje različnih tipov turističnih in drugih promocijskih ter informativnih dogodkov. Tic v mestu bo ob delavnikih odprt od 9. do 17. ure, ob sobotah do 13. ure, ob nedeljah in praznikih pa bo zaprt. A direktorica Zavoda Celje Milena Čeko Pungartnik si želi, da bi bil Tic v prihodnje še bolj dostopen za obiskovalce.

Prostori novega Turistično informacijskega centra in Paviljona za predstavitev arheoloških najdb na enem mestu združuje preteklost in sedanjost, kar je še dodatna atrakcija za obiskovalce, pravi direktor Pokrajinskega muzeja Celje Stane Rozman:

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

banner-ntrc-martinovanje

Deli