Ko so številke pot do boljšega življenja

Ste med tistimi, ki verjamete v moč numerologije?

8:38

Zagotovo ste že kdaj pomislili, kako bi bilo lepo, če bi lahko vsaj nekoliko bolj obvladovali svoje življenje in si vsaj nekoliko bolj znali pojasniti svoje odzive na določene situacije. Vsi tisti, ki verjamejo v numerologijo, pravijo, da je to zelo lahko. Med njimi sta tudi Neža Zagoričnik iz Šempetra v Savinjski dolini in njena prijateljica Suzana Fir iz Bele krajine. Z numerologijo se ukvarjata že nekaj let in kot pravita, se jima je življenje spremenilo na bolje.

Spoznali sta se na tečaju klasične masaže v Ljubljani in se takoj ujeli. Suzana, ki se je že takrat ukvarjala z numerologijo, je svoji novi prijateljici iz Savinjske doline izdelala numerološko karto, s katero je razkrila nekaj Nežinih lastnosti, o katerih prej ta ni niti razmišljala, kaj šele, da bi jih obravnavala kot zaviralce svoje sreče. »Najprej sem pomislila, kako me Suzana sploh lahko pozna tako dobro, saj sva takrat bili še skoraj tujki, a počasi sem začela dojemati moč številk in njihovih vibracij,« se spominja Neža Zagoričnik, ki ji je numerološka karta še posebej koristila na področju partnerstva, v katerem se dolgo časa ni znašla najbolje. »Rojena sem enajstega v mesecu in ravno takrat je partnerska blokada. Od partnerjev sem imela zelo velika pričakovanja. Ker tega nisem razumela, sem bila do njih preveč neizprosna. Vse to je vodilo do nekaj neprijetnih izkušenj, zaradi katerih sem se zaprla. S pomočjo numerološke karte sem težavo osmislila in partnerstvo začela dojemati drugače, kljub temu da sem še vedno samska,« pojasni Zagoričnikova, ki je svojo odločnost s pridom izkoristila na kariernem področju. Približno pet let nazaj, ko je spoznala Suzano, je kot študentka kulturologije delala v trgovini z oblačili, kjer se ni upala postaviti zase. »Imam veliko srčnih številk, ki nakazujejo na velik strah, ki ga imam v sebi. Ko sem se tega začela zavedati, sem napredovala do vodje prodajalne in se kasneje, čeprav si še nekaj časa nazaj nisem upala niti predstavljati, zaposlila v svoji stroki,« pripoveduje vodja žalske izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti, ki je obenem tudi predana violinistka.

rpt
Spoznali sta se na tečaju klasične masaže v Ljubljani in se takoj ujeli. Suzana (levo), ki se je že takrat ukvarjala z numerologijo, je svoji novi prijateljici iz Savinjske doline izdelala numerološko karto, s katero je razkrila nekaj Nežinih lastnosti, o katerih ta prej ni niti razmišljala, kaj šele, da bi jih obravnavala kot zaviralce svoje sreče.

Numerologija je starodavna matematična metoda, ki razkriva posameznikov značaj, dispozicije za bolezni in karierne možnosti zgolj na podlagi njegova rojstnega imena in priimka, datuma in ure rojstva. »Gre za orodje, ki nam pomaga prepoznati naše blokade in potenciale. Temelji na vibracijah in energijah, ki so vsepovsod okrog nas,« navede Savinjčanka, ki še približno pet let nazaj o numerologiji ni vedela veliko. S pomočjo različne literature je pridobila veliko znanja, ki ga zdaj s Suzano širita med vsemi, ki verjamejo v moč števil in njihov vpliv na našo usodo. Med vsemi tovrstnimi metodami je numerologija ena najbolj enostavnih. Za razliko od astrologije se jo lahko po njenih besedah zelo hitro naučimo in jo začnemo s pridom uporabljati. Poznati moramo le pomen posameznih števil in nekaj preprostih pravil za numerološke izračune.

Numerologija
Numerologija je starodavna matematična metoda, ki razkriva posameznikov značaj, dispozicije za bolezni in karierne možnosti zgolj na podlagi njegova rojstnega imena in priimka, datuma in ure rojstva. Foto: Flickr

»Slovenija je kar se tega tiče postala zelo odprta. Bolj kot gre čas naprej, bolj ljudje iščejo pomoč, kako bi lahko svoje življenje obrnili na bolje. Obiščejo naju predvsem tisti, ki čutijo željo po spremembi, ki imajo partnerske težave ali so stalno utrujeni,« o tem, kdo so v prvi vrsti njune stranke, pove Suzana Fir. Posamezniku najprej izdelata numerološko karto, s katere razbereta, kakšni so njegovi potenciali in blokade na področju zdravja, kariere in partnerstva. »Strank ponavadi ne poznam. A ko jim izdelam karto in razberem vse povezave, večina ostane brez besed. Povsem osuple le rečejo, kako je to mogoče, ko pa sem jih videla prvič,« svoje izkušnje navrže Neža, ki obenem opozarja, da je to šele začetek posameznikove nadgradnje. Sama numerološka karta in njena interpretacija še ne prineseta sprememb v posameznikovo življenje, ampak se mora zanje odločiti vsak sam in na njih začeti intenzivno delati. »Mnogi ljudje mislijo, da si bodo spremenili ime in priimek in da bo njihovo življenje takoj boljše. To ne gre tako. Posameznik je rojen na določen dan ob določeni uri, česar ne more spremeniti. S preimenovanjem je zaradi spremembe vibracij mogoče zaznati le malenkostne spremembe, a če se ob tem posameznik ne spremeni tudi navznoter, ni nič,« ob koncu še dodaja Firova.

ŠPELA OŽIR

Deli