Kolesarska spirala iz Rogaške Slatine prevzela tudi Eurosport

Učenci in učitelji II. osnovne šole pričakali kolesarje z imenitno krajinsko postavitvijo

10:10

Letošnja kolesarska Dirka po Sloveniji se počasi bliža koncu, po njej bodo ostali rezultati in lep spomini na še ena čudovita doživetja ob razburljivih bojih in izvirnih navijaških kulisah. Z eno takšnih, kolesarsko spiralo, so se letos izkazali učenci in učitelji II. osnovne šole  Rogaška Slatina. S svojo krajinsko umetnostno postavitvijo, znano pod imenom landart, ki je prevzela tudi reporterja Eurosporta, so pozdravili kolesarsko karavano, ki je privozila na cilj prve etape v Rogaški Slatini.

Kolesarska spirala učencev in učiteljev II. osnovne šola Rogaška Slatina
Kolesarska spirala učencev in učiteljev II. osnovne šola Rogaška Slatina

Na II. osnovni šoli Rogaška Slatina so si zamislili, da  ljubezen do športa, gibanja, njihovega lepega turističnega kraja in do domovine simbolno prikažejo z obliko žive spirale, ki si jo  sestavljali otroci. Spirala se je ob prihodu kolesarjev gibala in vrtela, s čimer so ponazorili utrip srca, utrip življenja. Z inštalacijo so želeli poudariti tudi napore vseh, ki so vpeti v tako zahteven projekt kot je organizacija dirke Po Sloveniji, prav tako pa tudi sporočiti pomen prispevka še tako majhnega člena človeške verige.

V kolesarski spirali povezanosti, delovanja in srčnosti so sodelovali učenci 6. in 8 razredov II. osnovne šole Rogaška Slatina, približno 120 otrok.

Idejo za projekt je dela osmošolka Glorija Paš, učenci so vadili pod mentorstvom Petre Polajžer, učiteljice športne, likovna zasnova je delo likovnice Branke Unverdorben.

Devetošolci so cel teden barvali kroge cel teden, potem pa so z otroki vadili, nastop posneli z dronom in še malo spremenili postavitev, da je bilo bolj slikovito. Vadili so en teden pred dirko, vsako prvo uro.

Nad inštalacijo so bili navdušeni tudi na globalnem športem kanalu Eurosport 1, ki je v neposrednem prenosu dirke imenitno stvaritev učencev in učiteljev II. osnovne šole Rogaška Slatina ponesel med med milijone kolesarskih in športnih navdušencev po svetu.

ROBERT GORJANC

 

 

 

Deli