Koncert GREEN DAY in RANCID – 6.6.2017, Dvorana Stožice, Ljubljana

12:29

gd2Napovedujemo eksplozivni koncertni dogodek s slovitimi GREEN DAY v vlogi glavnih zvezd in posebnim gostom, legendarno ameriško punk rock skupino RANCID, ki bo v torek, 6.6.2017 ob 19.uri v Dvorani Stožice, Ljubljana!

 Da so Green Day povabili Rancid na svoje nastope ni naključje. Obe skupini povezujejo začetki delovanja na berkeleyjski underground punk-ska-hardcore sceni na prelomu 80. in 90. let prejšnjega stoletja in sorodnost v glasbenem izrazu, sporočilnosti in energiji, navdihnjeni s klasičnim punkom. Obe sta, vsaka na svoj način in s svojo poetiko, sooblikovali podobo novega ameriškega punka in med najbolj zaslužnimi za njegov razvoj in veliko priljubljenost, ter njegovo umestitev v glavni tok popularne glasbe in kulture. S svojim vplivom in pomembnostjo sta presegli okvire žanra in pustili prepoznaven pečat v sodobnem rocku. V preteklosti sta večkrat sodelovali, med drugim je Billie Joe Armstrong soavtor Rancidove pesmi Radio in je s skupino tudi nastopil, zavrnil pa je povabilo, da se ji pridruži kot stalni član. Frontmena obeh bendov si delita tudi enak priimek Armstrong, vendar nista v sorodu.
Tako Green Day kot Rancid slovijo kot vrhunski koncertni izvajalci z izjemno energijo – skupaj so eksplozivna koncertna atrakcija, ki je požela navdušenje množic obiskovalcev razprodanih aren prvega dela evropske turneje Revolution Radio.

gd3Ameriški trio Green Day, ki ga sestavljajo člani Billie Joe Armstrong, vodilni pevec in kitarist, Mike Dirnt, bas kitarist in bobnar Tre Cool, je že vrsto let v družbi globalno najbolj  priljubljenih, uspešnih in vplivnih skupin sodobnega rocka. V svojem organsko energičnem glasbenem izrazu, bogatem z značilnimi nalezljivimi refreni in melodijami ter z uporniško, angažirano sporočilnostjo jeponovno obudil duha prvega vala punka; oživil ga je za nove čase in ga z izjemnim uspehom populariziral med novimi generacijami.
Green Day so od začetkov leta 1986 na neodvisni kalifornijski punk sceni zrasli v pravo inštitucijo – posneli so 12 studijskih albumov, med katerimi sta prelomna in najbolj uspešna ikonski albumDookie (1994) in konceptualni American Idiot (2004), ki je prirejen v rock muzikal zavzel še odrske deske Broadwayja;  prodali  so 85 milijonov izvodov plošč; za svoje ustvarjanje so prejeli številna priznanja in kar 95 pomembnih nagrad, med katerimi je 5 Grammyjev; vplivali so na generacije glasbenikov, med katerimi so tudi Sum 41, Good Charlotte, Lady Gaga; na Facebooku imajo več kot 30 milijonov všečkov; leta 2015 so bili sprejeti v prestižno Rock and Roll Hall of Fame,…

 Lani oktobra je skupina izdala novo studijsko ploščo Revolution Radio, ki jo promovira na obsežni svetovni koncertni turneji.
Green Day so z velikim uspehom albuma, osvojenimi prvimi mesti lestvic, odličnimi recenzijami in razprodanimi koncertnimi prizorišči Revolution Radio Tour na ponovnem vrhuncu, med najbolj vročimi in relevantnimi izvajalci.
Po nastopih v ZDA, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji se prvaki melodičnega punka poleti znova vračajo na staro celino, nastopili bodo na znamenitih festivalih Pink Pop, Download, Nova Rock,…, inpo dolgih devetnajstih letih tretjič tudi v Ljubljani, kar bo en redkih arenskih nastopov Green Day v širši regiji!

Green Day slovijo po svojih zažigaško energičnih, adrenalinskih, dve in pol urnih in vrhunsko izvedenih šovih, v katerih s silovitim tempom nizajo svoje najboljše pesmi iz celotne kariere, med katerimi so American Idiot, Boulevard of Broken Dreams, Good Riddance (Time of Your Life), King for a Day, Longview, She, Basket Case, When I Come Around, Minority, Hitchin’ a Ride,Know Your Enemy, Bang Bang, Still Breathing in mnoge druge.  Na čelu z izjemnim, nabritim frontmanom Billiejem Joejem Armstrongom so dobro poznani da aktivirajo v razigrano sodelovanje tudi navdušeno občinstvo in ustvarijo fantastično vzdušje prvovrstne rock’n’roll zabave –  Green Day so med najboljšimi na sceni!

rancidPosebni gostje ljubljanskega koncerta so legendarni RANCID, ki veljajo za eno najbolj pomembnih in uspešnih neodvisnih skupin svetovne punk scene.  Kritiki in ljubitelji glasbe cenijo njeno neomajno zavezanost zgodnjemu punku, tako v glasbeni ustvarjalnosti kot kritični družbeno politični ozaveščenosti.

V šestindvajsetih letih delovanja je kalifornijski kvartet pod vodstvom ustanovnih članov Tima Armstronga (kitara, vokali) in Matta Freemana (bas kitara, vokali) izdal 8 studijskih albumov, nekaj EPjev in serijo spletnih koncertnih posnetkov.
Svetovno prepoznavnost in priljubljenost si je zagotovil s svojim najbolj uspešnim izdelkom …And Out Come the Wolves (1995), s sijajnimi pesmimi Salvation, I Wanna Riot, Radio, Roots Radicals, Ruby Soho, Time Bomb, Fall Back Down in drugimi, ki so uvrščene tudi na številne kompilacije in zlasti z odličnimi, brezkompromisno udarnimi koncertnimi nastopi –  končno Rancid v živo tudi pri nas!

Koncertna eksplozija leta – Green Day in Rancid, torek, 6.6.2017 ob 19.00, Dvorana Stožice, Ljubljana.

Uradni Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/388839218151805/

 

banner-ntrc-martinovanje

Deli