Končno prijeli velenjske vandale

13:02

Velenjski policisti so ovadili štiri Velenjčane zaradi kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Osumljenci naj bi namerno poškodovali stekleno ograjo mostu, stekla ter elektronski števec kolesarjev. Prijeti med seboj sicer niso povezani.

Ravno pred tedni smo poročali o vandalizmu v Velenju. Tamkajšnja občina je celo javno objavila posnetke video nadzornega sistema, na katerih je skupina mlajših moških uničevala stekleno ograjo na mostu čez Pako pri promenadi v Velenju. Na podlagi posnetkov in z zbiranjem obvestil so velenjski policisti uspeli identificirati dve osebi, ki sta bili pri dejanju najbolj aktivni.

ŠTEVEC2

Policisti so ovadili tudi moškega, ki je konec lanskega leta poškodoval stekla v okolici centra Nova v Velenju in moškega, ki je 9. aprila letos poškodoval elektronski števec kolesarjev na promenadi med Cankarjevo in Jenkovo cesto v Velenju ter več košev za smeti v okolici.

Osumljeni so z dejanji velenjski občini povzročili za najmanj pet tisoč evrov škode. Grozi jim denarna kazen oziroma zapor do dveh let.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: PUC

Deli