Konec meseca prva dražba Aleksandra

11:22

Stečajni upravitelj Gregor Dugar bo eno leto in pol po stečaju začel prodajati hotel Aleksander v Rogaški Slatini. Prva dražba bo 31. julija, izklicna cena za hotel, opremo v njem ter blagovno znamko Hotel Aleksander bo malo več kot pet milijonov evrov.

Hotel, ki je veljal za najbolj prestižnega v Rogaški Slatini in so ga obiskovali predvsem bogati ruski gosti, je bil v lasti družine Pipenbaher iz Slovenske Bistrice. V stečaju družbe, ki je upravljala hotel in ima enako ime, je bilo prijavljenih za 13,6 milijona evrov terjatev. Največja upnica je z 11 milijoni evrov terjatev Heta, slaba banka Addiko banke, prej Hypo banke, ki je pred časom v Rogaški Slatini zasegla tri Pipenbaherjeve hotele ter jih nato v začetku leta 2014 prodala ruskemu poslovnežu in bogatašu Sergeju Kacijevu. Po stečaju Hotela Aleksander se je Kacijev omenjal kot najresnejši kupec tudi tega hotela, a ga je junija lani v najem vzel ruski zdravnik Nikolaj Vorobjev.

Stečajni upravitelj Gregor Dugar pravi, da je zanimanja za nakup kar nekaj, ali morebitni kupci mislijo resno, pa ne more oceniti. Še najbolj resni kandidat za nakup je sedanji najemnik, ki je lani ob prevzemu hotela napovedal, da ima z njim velike načrte. Nikolaj Vorobjev je v Švici, Rusiji in Srbiji lastnik več samoplačniških klinik.

JANJA INTIHAR

Foto: SHERPA

Rogaska Slatina sherpa
Hotel Aleksander v Rogaški Slatini

Deli