Ljubica in Klara sta s fanti pripravili presenečenje

11:04

ZaKaPaNeSkupina Zaka’ pa ne prihaja iz Tabora v Savinjski dolini ter deluje od leta 2003. V preteklosti so se udeležili raznih narodno-zabavnih festivalov, kjer so prejeli številne nagrade. Pevko Marjeto Žogan je leta 2007 zamenjala energična Ljubica Špurej Jazbinšek, ki se je leta 2017 izvrstno odrezala v priljubljenem šovu Znan obraz ima svoj glas. Zadnja leta navdušujejo z narodno-zabavnimi uspešnicami »Mlejku«, »Malo nora sva«, »Ma daj, ne bluzi«, »Boš ob meni vse življenje«, »Panika 112«, »BodiIN«… V skupini poleg Ljubice delujejo še Aci Gajšek (klarinet, saksofon), Blaž Lesjak (bariton, kontrabas), Drago Jambrek (kitara, bas kitara, vokal), Gašper Jazbinšek (kitara, keytar), Matic Viher (harmonika, klaviature) in Rok Smrke (trobenta, bobni).

Ansambel Vihar ima sedež v Slovenj Gradcu in deluje od leta 2006. So klasični trio z diatonično harmoniko, s številnimi festivalskimi nagradami, ki razveseljuje predvsem koroško regijo. Člani ansambla so Andrej Cmok (kontrabas, bariton, vokal), Tomaž Prevorčič (harmonika, vokal, vodja ansambla), Peter Prevorčič (kitara, vokal) in Klara Lorger (vokal). Pevko Klaro bomo lahko letos spremljali v prihajajočem šovu Zvezde plešejo.

Pevki ne druži le sodelovanje v priljubljenih oddajah, saj je Klarin partner Drago član Ljubičine skupine Zaka’ pa ne. Slednje je poleg skupnega nastopa na prireditvi ob 40-letnici Oddelka za intenzivno interno medicino Splošne bolnišnice Celje, kjer je bila rdeča nit povezanost, botrovalo k temu, da so se Klara in Zaka’ pa ne povezali ter na novo posneli pesem »Ne primerjaj me z njo«, ki velja za najbolj prepoznaven Viharjev valček, posnet leta 2010. Glasbo in besedilo je napisala Romana Cafuta, pevka ansambla Braneta Klavžarja, za nov aranžma pa je poskrbel Samo Kališnik. Videospot v katerem je vlogo moža odigral Borut Zalokar so posneli v Termah Dobrna in ga bodo kljub temu, da skladba govori o nesrečni ljubezni, predstavili na valentinovo. »Snemanje z Zaka’ pa ne je bilo zabavno, vendar nisem prvič sodelovala z njimi. Ko je Ljubica postala mama sem jo celo nadomeščala« je povedala Klara.

banner-ntrc-martinovanje

Deli