Ljudska univerza Velenje praznuje 60 let

7:51

Ljudska univerza Velenje, ki je ena od največjih ustanov za izobraževanje v državi, praznuje 60 let delovanja. Ta andragoški zavod je samo lani pod svojo streho sprejel več kot 11.000 udeležencev, ki jim je ponudil več kot 500 različnih izobraževalnih programov.

Ljudska univerza Velenje izvaja vse od osnovne šole do podiplomskih študijev in neformalnih izobraževalnih programov za odrasle. Vse od ustanovitve, ko je bila stavba ljudske univerze poleg občine in kulturnega doma ena prvih v Velenju, in je predvsem priseljence usposabljala za delo v premogovniku, Gorenju in drugih gospodarskih družbah, se skuša s svojimi programi odzivati na potrebe gospodarstva. Po besedah direktorice Brigite Kropušek Razinger je poslanstvo univerze spodbujati tudi medkulturni in medgeneracijski dialog. “Na Lu Velenje je bilo kot drugo v Sloveniji ustanovljeno središče medkulturnega dialoga, imamo pa tudi eno izmed 15 medgeneracijskih središč v državi. Ta dejavnost se z različnimi programi in projekti bliskovito širi.”

Pred letom in pol je pod okriljem velenjske ljudske univerze svoje vrata odprlo tudi vzorčno mesto, najsodobnejša učilnica v Evropi. Njen cilj je s pomočjo najsodobnejše tehnologije nadgraditi obstoječ izobraževalni sistem, več projektov pa mesto izvaja tudi z gospodarskimi družbami.

TS

_L3U8677
Utrinek iz odprtja Vzorčnega mesta, ki deluje pod okriljem Ljudske univerze Velenje.