Lov za direktorjem se nadaljuje

12:49

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah se je spet podal na lov za novim direktorjem. Svet zavoda bo tokrat kandidata izbiral že tretjič v nekaj mesecih. 

Na zadnjem razpisu je svet zavoda za novega direktorja Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah predlagal Marjana Dikaučiča. Ker kandidat ni bil potrjen v vseh občinah soustanoviteljicah, kot je to potrebno za imenovanje, je svet zavoda mandat vršilke dolžnosti podaljšal Ireni Nunčič. Njej bi ta status sicer potekel v sredini februarja.

Nunčičeva bo tako vršilka dolžnosti največ šest mesecev, v kolikor ne bodo prej našli primernega kandidata, ki bi ga potrdile vse občine ustanoviteljice javnega zavoda.

Vnovičnega poskusa iskanja primernega kandidata se bo svet zavoda lotil v kratkem. Konec prejšnjega tedna je namreč objavil razpis za novega direktorja, ki poteče že ta teden, 25. februarja.

Po zadnjem neuspelem poskusu imenovanja Dikaučiča so župani vseh občin poudarjali, da se morajo župani med seboj uskladiti, kdo bi bil primeren za vse občine ustanoviteljice. Ali so se uskladili in kako uspešni so pri tem bili, bomo videli že na naslednjih občinskih sejah, če bo svet zavoda Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah do takrat imenoval novega kandidata za direktorja zdravstvenega doma.

EVA POPOVIČ

zdravstveni-dom-045

Deli