Luka Basi in Marko Škugor – Ružo Bila

8:43

S petkom, 22. marcem, na vse radijske postaje prihaja bodoča uspešnica, duet dveh mladih priljubljenih glasbenikov, ki žanjeta uspehe in navdušujeta tako  pri nas kot na hrvaškem. Luka Basi in Marko Škugor predstavljata skladbo in videospot: RUŽO BILA.

20 radijskih postaj bo v petek ob istem času, 10:40 premierno predvajalo skladbo RUŽO BILA: RADIO AKTUAL, RADIO ISTRA, RADIO 2, MURSKI VAL, RADIO CELJE, RADIO KRANJ, RADIO MAXI, KOROŠKI RADIO, RADIO GORENC, NET FM, RADIO TRIGLAV, RADIO ROGLA, ŠTAJERSKI VAL, RADIO PTUJ, RADIO 94, RADIO SORA, ZELENI VAL, RADIO PRLEK, RADIO POHORJE, RADIO BREZJE.

Za prvim srečanjem Basija in Škugorja je posebna anekdota. Oba veliko nastopata in prepevata na uradnem delu porok. Na eni od porok v okolici Pule, je ženin za nevestino presenečenje povabil LUKO BASIJA, da zapoje njegovo poročno pesem U bijelom, nevesta pa je za presenečenje povabila MARKA ŠKUGURJA, da zapoje poročni hit SAMO S TOBOM SAM UPOZNAO LJUBAV. V zakulisju sta se tako oba glasbenika ob tej priložnosti spoznala in tako je steklo prijateljstvo, ki je vodilo do skupne skladbe, himne ljubezni, ljubljeni osebi in oba glasbenika verjameta, da sta posnela pesem, ki se bo zapisala kot ena večnih pesmi.

Besedilo za pesemRUŽO BILAje napisal eden najuspešnejših hrvaških tekstopiscev, NENAD NINČEVIĆ, glasbo je napisal RAAY, aranžma in produkcija pa je delo ekipe Raay Music (Raay in Krešimir Tomec).

O izvajalcih …

luka-basiLUKA BASI, ki je v komaj 2 letih od prihoda na glasbeno sceno prišel do izjemnih uspehov s hiti »Istrijanko ružo moja«, »Sedam noči«, »Seko moja«, »Solo«, ter mnogimi drugimi, je na youtubeu s svojimi uspešnicami zbral več kot 30 milijonov ogledov in je eden od redkih Slovencev, ki si uspešno utira pot na hrvaško glasbeno sceno in postaja eden najbolj obetavnih mladih izvajalcev pri naših sosedih. »Sedam noći«, prejšnji Lukin singel, je v mesecu januarju končal na 1. mestu najbolj predvajanih pesmi na uradni lestvici hrvaške zabavne glasbe.

marko-skugorMARKO ŠKUGORslovi kot prvi glas Dalmacije in je zaslovel z uspešnicami »Samo s tobom sam upoznao ljubav«, »Dalmatinsko Vila« in predlani osvojil skupno zmago Splitskega festivala z uspešnico »Ka Dica«. Kot del projekta »Klape s mora« je kot solist in 1. Tenor zastopal hrvaško na pesmi Evrovizije pred šestimi leti. V mesecu marcu je dvakrat napolnil eno najpomebnejših koncertnih dvoran na hrvaškem, dvorano Vatroslava lisinskog, Marko pa med drugim polni dvorane tudi po Sloveniji in je sredi koncertne turneje.

Ena od postaj Škugorjeve koncertne turneje po Sloveniji je tudi 11.5. V športni dvorani Vinka Canka v Slovenj Gradcu bosta prvič na skupnem koncertu moči združila MARKO ŠKUGOR in LUKA BASI. Ružo bila bo zagotovo duet, ki bo ogreval do datuma, ko bosta nastopila na koroškem. Hkrati s premiero Ružo bila pa LUKA BASI napoveduje ekskluzivni  veliki samostojni koncert z gosti v Ljubljanskih Križankah, 27.9.2019.

banner-ntrc-martinovanje