Luki Janežiču in Robertu Rennerju se žal ni uspelo uvrstiti v finale

8:41

Slovenskimi atletskima reprezentantoma, članoma AD Kladivar, Luki Janežiču in Robertu Rennerju  se na OI v Riu de Janeiru ni uspelo uvrstiti v finalne boje.

Luka Janežič je v teku na 400 metrov znova tekel odlično, saj je z rezultatom 45,07 izboljšal svoj državni rekord  (45,22) in  v svoji drugi polfinalni skupini zasedel četrto mesto, skupno pa 12. Tako tudi nova rekordna znamka ni bila dovolj, da bi se Luka Janežič po času uvrstil v finale, za kar bi moral teči 44,49.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Luka Janežič
Luka Janežič je na OI v Riu znova tekel odlično, a žal tudi nov državni rekord ni bil dovolj za finale

“Zelo sem vesel. Doseči državni rekord na veliki tekmi je nekaj posebnega. Mislim, da sem dokazal, da ne tečem dobro samo na nekih slovenskih tekmah. Šel sem na polno, počutil sem se dobro in uspelo mi je,” je po olimpijskem nastopu povedal 20-letni Janežič, letos tudi finalist evropskega prvenstva.

Ob pol dveh zjutraj je svoj kvalifikacijski nastop v skoku s palico začel tudi Robert Renner, bronasti z zadnjega evropskega prvenstva v Amsterdamu. Letvica je bila najprej postavljena  na 5,30 metra, kar je celjskemu atletu uspelo v prvo. Za 5,45 je potreboval dva poskusa, višine pa 5,60 pa mu ni uspelo preskočiti in je žal ostal brez finala.

DL3U3268
Za Roberta Rennerja je bila kvalifikacijah OI višina 5,60 previsoka ovira.

Renner je svoj krstni olimpijski nastop pospremil z besedami: “Skoki so bili kar solidni, res pa je, da je 5,60 m višina, ki sem jo letos že dostikrat preskočil, velikokrat v prvem poskusu, in to res zaboli. Krepko sem razočaran. Kakšnih tehničnih težav nisem čutil,” je dejal 22-letni Celjan, ki izgovorov za neuspeh ni iskal v žulju na roki. “S tem žuljem imam težave že dlje časa. Je neprijetno, ni pa tako hudo, da ne bi mogel skakati. To ni razlog za današnji neuspeh.”

 

 

RG

Foto: SHERPA, GrupA

 

Deli