Maja Mihalinec prepočasna za nadaljnje boje, rokometaši premagali Poljsko

16:03

Mozirski atletinji Maji Mihalinec se v kvalifikacijah teka na 200 metrov na igrah v Riu ni uspelo uvrstiti v nadaljnje boje. 

Maja Mihalinec ob nastopu na državnem prvenstvu v Celju.
Maja Mihalinec ob nastopu na državnem prvenstvu v Celju.

Atletinja AK iz Velenja, ki jo trenira priznani strokovnjak Srdjan Djordjević, je osvojila šesto v svoji kvalifikacijski skupini s časom 23,38 kar pa je bilo premalo, da bi morda napredovala po času. Maja Mihalinec je sicer začela zelo hitro in bila še 80 metrov pred ciljem na drugem mestu, potem pa ji je žal zmanjkalo moči. Na koncu je tudi precej zaostala za svojim državnim rekordom 23.01, ki ga je tekla na letošnjem evropskem prvenstvu v Amsterdamu, kjer ji je le za las ušel finale.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Druga naša predstavnica v tej disciplini, Sabina Veit, je tekla v zadnji kvalifikacijski skupini in osvojila sedmo mesto, s časom 23,75 s čimer je še bolj kot Maja Mihalinec zaostala za svojimi letošnjim najboljšim izidom, za 41 stotink.

Rokometaši premagali Poljsko in verjetno drugi v skupini

Slovenski rokometaši, za katere nastopajo tudi igralci Celja Pivovarne Laško in Gorenja, so v zadnji tekmi skupinskega dela s 25:20 premagal Poljsko. Z zmago so verjetno osvojili drugo mesto in si vsaj na papirju priborili boljše izhodišče za četrtfinale, ki so si ga sicer že zagotovili z zmago proti Švedski.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

 

Deli